Ve dnech 11. - 12. 3. 2017 se v Brně konala Národní soutěž v boccie I. liga, 2. kolo.

Soutěž se opětovně konala ve Sportovním areálu Purkyňova v Brně. V kategorii BC1 se za HSC Velké Meziříčí zúčastnil Ivoš Smolík, kdy v kategorie je šest hráčů a hraje se systémem každý s každým. V prvním hracím dnu se Ivoš postupně utkal s Kateřinou Cuřínovou z SC Jedličkova ústavu Praha, Jiřím Vlkem z Noly Teplice, Simonou Blažkovou z SC Jedličkova ústavu Praha a Anetou Pokornou z SC Jedličkova ústavu Praha.

V napínavém prvním zápase s Kateřinou Cuřínovou o vítězství bojoval do posledního míčku, ale zápas nakonec těsně prohrál 4:3. I druhý zápas s Jiřím Vlkem byl napínavý až do konce, kdy o vítězi rozhodoval až tie-break, ve kterém Ivoš umístil svůj míč blíže k Jacku a po vítězství získal první dva body do tabulky. Ve třetím zápase Ivoš vyhrál nad Simonou Blažkovou 3:2 a připsal si plné tři body. V posledním sobotním zápase s Anetou Pokornou rozhodoval opět tie-break, kdy se z vítězství opětovně radoval Ivoš a tím získal další dva body do tabulky.

V neděli čekal na Ivoše poslední zápas proti Romanu Sajdakovi z HSC Havířov, se kterým se ještě neutkal. Od prvního míčku si šel Ivoš za vítězstvím, kdy zápas vyhrál 7:3 a připsal si cenné tři body do tabulky. V soutěži se umístil s 10. body na druhém místě, ale jelikož vynechal ze studijních důvodů první kolo, v celkovém pořadí po odehraných dvou kolech je na šestém místě, ale s minimální bodovou ztrátou na hráče před ním.

O konečném pořadí národní soutěže bude rozhodovat třetí závěrečné kolo, které proběhne opětovně v Brně. Budeme držet palce, aby se Ivoš umístil celkově do čtvrtého místa a vyhnul se baráže o udržení v první lize.

Přejeme hodně štěstí do dalších zápasů.

   
© HSCVM