V sobotu 24. září 2017 proběhl ve sportovní hale Centrum kultury, sportu a zájmových činností již 7. ročník turnaje integrované boccie, kterého se zúčastnilo celkem 11 družstev, což čítalo 56 sportovců, kteří se sjeli do Osové Bítýšky ze všech koutů České republiky.

Tento turnaj uspořádal Handicap Sport Club Velké Meziříčí z. s., ve spolupráci s iSK Vysočina za podpory obce Osová Bítýška, města Velké Meziříčí, Kraje Vysočina, obce Vídeň a firem Wiegel žárové zinkování Velké Meziříčí, Zámečnictví Josef Machát, Jan Havlíček RTVZ Žďár nad Sázavou.

Turnaj, který proběhl od časných ranních hodin, slavnostně zahájil starosta obce pan Josef Mach, místostarosta doc. Ing. Jaroslav Katolický a ředitel školy Mgr. Milan Malý. Tito zástupci se účastnili i slavnostního vyhlášení a předání poháru, diplomů a cen těm nejlepším, ale i všem zúčastněným. V turnaji zvítězilo družstvo Malčáků z Laviček u Velkého Meziříčí, druhé místo obsadilo družstvo Rychlých želv Žďár nad Sázavou a třetí místo obsadilo družstvo Klaborna z Pardubic.

Pořadatelé děkují všem sponzorům, kteří nás v tomto roce podporují, dále rozhodčím, kuchařkám školní jídelny a paní správcové haly, kteří nám při tomto turnaji velmi pomohli a vytvořili skvělé zázemí pro tento turnaj. Mediálním partnerem sportovního klubu jsou internetové "Noviny VM.cz", týdeník "Velkomeziříčsko" a "Medřičské listy".

   
© HSCVM